Nu lanceres ’Dataetik – sådan gør du’, et praktisk værktøj til når du skal træffe dataetiske beslutninger

Publiceret 11-10-2021

Dataetisk Råd udgiver i dag værktøjet Dataetik – Sådan gør du. Dataetik er et emne som optager mange organisationer og virksomheder, men det kan være svært at komme i gang. Derfor har Dataetisk Råd udviklet et praktisk værktøj, som trækker dataetikken ned på jorden. 

Værktøjet indeholder en 5-trins guide, og skal klæde dig på til, hvordan du kan komme i gang med at arbejde med dataetik. Det skal give dig inspiration til, hvilke spørgsmål du kan stille sig selv og andre, når du arbejder med konkrete dataetiske problemstillinger. 

Johan Busse, formand for Dataetisk Råd:

”Jeg oplever, at mange virksomheder, myndigheder og organisationer vægter ordentlighed, troværdighed og tillid højt og at virksomheder er opmærksomme på konkurrencefordelene ved at have dataetisk orden i butikken. Men etiske vurderinger kan være svære at sætte i system og indarbejde i den daglige praksis. Og hvordan kommer man i gang?” 

Dataetisk Råd har udviklet et bud på en metode, som er let at anvende og kan bruges til både de hverdagens beslutninger og til de større strategiske valg.  

Læs hele Dataetik – Sådan gør du

For yderligere spørgsmål eller ønske om uddybning, da kontakt sekretariatet for Dataetisk Råd: post@dataetiskraad.dk.