Dataetisk Råd inviterer til rapportlancering og debatarrangement

Publiceret 24-04-2024

Dato: 15. maj 2024
Tid: 13.00-16.30
Sted: Ny Kongensgade 9, 1472 København K

Dataetisk Råd og ADD-projektet inviterer til en interessant eftermiddag, hvor vi sammen udforsker de afgørende forandringer, der sker på arbejdsmarkedet i takt med den stigende brug af medarbejderdata. Deltag i diskussioner, der balancerer retten til privatliv med effektivitet på arbejdspladsen, og bliv klogere på de dataetiske overvejelser, der er i spil.

Vi står ved en skillevej, hvor teknologiens muligheder udfordrer traditionelle arbejdskulturer og magtbalancer. Skal teknologiens fordele veje tungere end den enkeltes rettigheder? Er vi på vej mod en fremtid, hvor overvågning bliver normen, eller kan vi udvikle en arbejdskultur, hvor data tjener mennesket og ikke omvendt?

Program for dagen

 

DEL 1: INTRODUKTION OG PERSPEKTIVER PÅ DATAETIK PÅ ARBEJDSPLADSEN

 

13.00-13.05:

Åbning og introduktion

Ida Ebbensgaard, dagens moderator, byder velkommen og introducerer dagens tema.

 

13:05-13.30:

Åbningsoplæg: Præsentation af Dataetisk Råds nye rapport ’Dataetiske perspektiver ved brug af medarbejderdata’ ved Rikke Frank Jørgensen, medlem af Dataetisk Råd

Rikke Frank Jørgensen, medlem af Dataetisk Råd, præsenterer nøglefundene fra den nyeste rapport, 'Dataetiske perspektiver ved brug af medarbejderdata', som dykker ned i hvordan indsamling af medarbejderdata kan udfordre medarbejderes ret til privatliv, og hvordan anvendelse af automatiserede beslutningssystemer kan føre til fejlagtige beslutninger og beslutninger præget af algoritmisk bias.

 

13.30-14.00:

Case-præsentation fra Tina Angelique Andersen

Tina Angelique Andersen deler praktiske erfaringer med-, og implementering af dataetik.

 

DEL 2: PANELDEBAT OG DISKUSSION

 

14.00-14.45:

Paneldebat med centrale aktører fra arbejdsmarkedet og eksperter

Deltag i en paneldebat, hvor diverse aktører fra arbejdsmarkedet og andre eksperter diskuterer de dataetiske udfordringer som kan opstå, når en arbejdsplads bruger nye digitale værktøjer til at indsamle medarbejderdata,

 

Paneldeltagere:

  • Mikkel Flyverbom, medlem af Dataetisk Råd
  • Grit Munk, chefkonsulent i IDA med ansvar for it, kunstig intelligens og dataetik.
  • Karsten Kristensen som repræsentant for fagforeningen 3F Transport
  • Gitte Geertsen, næstformand for HK Privat.
  • Kim Melander Jensen, Politisk chef for arbejdsmiljø og arbejdsliv hos Lederne.

 

14.45-15.00:PAUSE

 

DEL 3: SAMTALESALON & NETWORKING

 

15.00-16.30

Samtalesalon med Nadja Pass

Afslut dagen med en indsigtsfuld samtalesalon ledet af Nadja Pass, ekspert i samfundsdesign og skaber af samtalestartere. I denne session faciliterer Nadja en åben dialog, der dykker ned i hvordan vi kan udnytte teknologiens potentialer på en etisk ansvarlig måde i arbejdslivet, mens vi nyder vin og snacks. Dette er en perfekt lejlighed til at netværke og dele tanker over en afslappet atmosfære. Kom og deltag i en dynamisk udveksling af ideer og perspektiver, og lad os sammen reflektere over skabelsen af en menneskecentreret arbejdskultur i en tid præget af teknologisk forandring.

 

Deltag i dette vigtige arrangement og bidrag til diskussionen om, hvordan vi sikrer en etisk tilgang til brugen af data på arbejdsmarkedet. Eftermiddagen sluttes af med en samtalesalon med over vin og snacks med mulighed for networking.

 

Tilmeld dig her